Image Alt

Σχετικά με εμάς

Ο Σύλλογος Via Eurasia σχηματίστηκε στις αρχές του 2020 από τους συνεργάτες που εργάστηκαν πρώτα για τη διαμόρφωση της πολιτιστικής διαδρομής της Via Eurasia.

Η Via Eurasia αποτελείται από πολλά δίκτυα ή γραμμικές διαδρομές, που έχουν συγκεντρωθεί σε ένα σύνολο.  Αυτή η έκθεση περιγράφει πώς προέκυψε η διαδρομή. Ο πρόλογος περιγράφει τους στόχους μας για τη δημιουργία αυτής της διαδρομής μεγάλης απόστασης.

Η ανατολική περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων περιέχει ένα από τα παλαιότερα, εκτενέστερα και πολυτιμότερα οδικά δίκτυα στον κόσμο, το οποίο αντικατοπτρίζει το έργο πολλών πολιτισμών και δημιουργήθηκε στη διάρκεια πολλών χιλιάδων χρόνων. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Via Eurasia σχηματίστηκε για να κάνει γνωστή την πολιτιστική διαδρομή της Via Eurasia, η οποία αποτελείται από ένα δίκτυο αρχαίων δρόμων αντιπροσωπευτικών περιόδων και στιλ και εκτείνεται αρχικά από τη Ρώμη στην Ιταλία μέχρι το Ντέμρε στην Τουρκία.

Η διαδρομή Via Eurasia έχει ως στόχο της να γίνει η μακρύτερη βιώσιμη πεζοπορική διαδρομή στην Ευρώπη, ενώ θα αποτελείται από πολλά συνδεδεμένα μεταξύ τους τμήματα αρχαίων δρόμων, από διάφορους πολιτισμούς και διάφορες περιόδους:

  • Δρόμοι της Λυκίας – την εποχή που η Λυκία έγινε ρωμαϊκή επαρχία το 46 μ.Χ.
  • Δρόμοι της Πισιδίας – την εποχή που ο Άγιος Παύλος έκανε το δεύτερο ταξίδι του – 46 μ.Χ.
  • Δρόμοι της Φρυγίας / Περσικός Βασιλικός Δρόμος – έναρξη της περσικής κατοχής – περίπου το 540 π.Χ.
  • Βυζαντινοί δρόμοι – με επίκεντρο τη Νικομήδεια – περίπου 300 – 600 μ.Χ.
  • Οθωμανικοί δρόμοι – αρχές με μέσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας – 1299 – 1685 μ.Χ.
  • Ρωμαϊκοί δρόμοι – Via Appia, Via Traiana, Via Egnatia, Via Militaris – περίπου 200 π.Χ – 200 μ.Χ.

Οι δρόμοι που κάποτε ήταν μέσο στρατιωτικών ή εμπορικών δραστηριοτήτων και οι οποίοι αποτελούν τη Via Eurasia, σήμερα είναι ένα εργαλείο για τη μετάδοση της κοινής ιστορίας και του διαπολιτισμικού διαλόγου.

Με βάση τα παραπάνω και σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, άρθρο 741 και άλλα, ιδρύθηκε ο μη κερδοσκοπικός αστικός συνεταιρισμός Πολιτιστικός Σύλλογος της Via Eurasia (The Cultural Association of The Via Eurasia). Η δομή και η λειτουργία του διέπονται από το παρόν καταστατικό, το οποίο, μαζί με τους εσωτερικούς κανονισμούς, ρυθμίζει και όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τους στόχους του.

Ο Σύλλογος έχει κάνει αίτηση για την αναγνώριση της Via Eurasia στο Ινστιτούτο Πολιτιστικών Διαδρομών. Το Ινστιτούτο εργάζεται υπό το Συμβούλιο της Ευρώπης για την παγίωση ενός δικτύου πολιτιστικών διαδρομών σε όλη την Ευρώπη και στις γειτονικές χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δομή μας, ανατρέξτε στις σελίδες Διαχείριση (Management) και Επιστημονική Επιτροπή (Scientific Committee).

Στη σελίδα Μέλη (Members), θα βρείτε τα ιδρυτικά και τα τωρινά μέλη μας και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Η καθημερινή διαχείριση της διαδρομής γίνεται από κοινού μεταξύ των δήμων κατά μήκος της διαδρομής και του Συλλόγου. Μπορείτε να δείτε τα μέλη Δήμους στη σελίδα Μέλη Δήμοι (Municipality Members).

Οι Συνεργάτες μας περιλαμβάνουν όλους όσους έχουν υποστηρίξει το έργο της διαδρομής και που έχουν βοηθήσει και συνεχίζουν να μας βοηθούν στη δημιουργία, στη συντήρηση και στη δημοσίευση της διαδρομής, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτικών γραφείων που οργανώνουν προγράμματα κατά μήκος της διαδρομής.

Επιτροπή διαχείρισης

Επιστημονική επιτροπή

Τα μέλη και το καταστατικό μας

Associates

You don't have permission to register